Gokverslaving

GokverslavingEen gokje wagen is natuurlijk prima en kan in zijn geheel helemaal niet kwaad. Je weet vooraf dat je kunt winnen, maar ook dat het mogelijk is dat je inzet verloren gaat. Sommige beweren dat niemand verslaafd kan raken aan gokken. Maar als je niet meer weet van ophouden is er wel degelijk spraken van een gokverslaving. Je moet niet blind in gaan zetten en vooral ook niet blijven zetten. Het is belangrijk dat je weet wat je doet en dat je niet onnodig geld gaat zitten verspelen. Zorg er dus altijd voor dat je weet wat je aan het doen bent en bepaal vooraf wat je mogelijkheden zijn qua budget. Vooral belangrijk is om te weten dat er risico’s aan het plaatsen van een inzet zitten en dat deze grote worden naar mate je de inzet doet stijgen.

Symptomen van gokverslaving van roulette

Iemand die een gokverslaving heeft bij roulette weet dus niet meer van ophouden. Niet alleen om geld te winnen, maar het roulette spel is bij die persoon al een obsessie geworden. Bij alle dagelijkse dingen die iemand met een gokverslaving bij roulette doet denkt hij of zij maar aan 1 ding. Het inzetten aan een roulette tafel en kijken of het balletje daar valt waar diegene ook wil dat hij valt. Ken jij iemand die met regelmatig roulette speelt, dan kan je zien of de persoon tegen een verslaving aan lijkt te zitten of niet. Iemand die verslaafd is aan het spelen van roulette zal erg rusteloos zijn. Een ander veelvoorkomend symptoom wordt terug gevonden in de reactie.

Wanneer iemand erg prikkelbaar is en anders reageert dan dat je gewend was, is het goed mogelijk dat de persoon gokverslaafd geraakt is. Ook al je tijdens het gokken jezelf herkent in een aantal symptomen kijk dan naar je bezigheden. Veel mensen die een gokverslaving bij roulette oplopen. Hebben de drang om steeds meer in te zetten en hiermee dus teveel risico te nemen. Daarnaast zullen gokverslaafden een keer door het geld heen raken, wat kan leiden tot crimineel gedrag om toch maar te kunnen blijven spelen aan de roulettetafel.

Wordt niet verslaafd, maar laat je helpen

Regelmatig gokken is helemaal niet erg, maar houdt goed in de gaten dat het geen verslaving wordt. Heb jij zelf het idee dat je te ver gaat of betrap je iemand anders op de symptomen van gokverslaving bij roulette. Dan zijn er gelukkig altijd mensen die een helpende hand kunnen bieden. Hulp wordt geboden door de overheid en andere instanties. Via internet kan je bijvoorbeeld anoniem hulp zoeken om zo van je verslaving af te raken. Belangrijk voor diegene of voor jezelf is dat je altijd eerst erkent dat je last hebt van een gokverslaving. Alleen dan zal je er op een normale manier weer vanaf kunnen komen.